5 januari 2012

Wortelsalade met kaas

Dit recept klinkt erg Hollands maar qua smaak hou je beter 'duizend-en-één-nacht' in het achterhoofd. Ik serveer het graag als bijgerecht bij een bbq of als lichte lunch.

- een paar grote wortels (zie maar met hoeveel volk je bent, reken ongeveer 1 grote wortel per persoon in het geval van bijgerecht. Wanneer je de salade als lunch maakt, hangt het een beetje af van je appetijt)
- light kaas (liefst al in blokjes puur voor het gemak, anders: een blok light kaas die je zelf ‘blokkeert’ of desnoods: sneetje die je fijn snippert)
-  light mayo (of een combinatie van mayo met yoghurt)
- munt
- een snuifje kaneel
- een beetje koriander
- een tl komijn
- peper en zout
- rozijnen

Was en rasp de wortels. Meng hieronder alle kruiden, de kaas en de rozijnen. Voeg dressing naar smaak toe en laat wat ‘trekken’ in de koelkast zodat alle smaken zich goed kunnen mengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen