Ik wéét dat muesli bij de meesten onder ons doembeelden van vogelzaad oproept, zo droog dat je langzaam zult stikken in de gortdroge korrels, verkerend in de onmogelijkheid om om hulp te roepen, gorgelend de muesli vervloekend, je laatste gedachten gaande naar de krantenkoppen van de dag erna: ‘Man/vrouw sterft na eten van kom muesli’.
Zo hoeft het dus niet te gaan. Ik heb onderstaand recept (cfr. Jeroen Meus) een tijdje geleden uitgeprobeerd en wat uit de oven kwam was een heerlijke, naar koekjes geurende mengeling, die superlekker was warm maar weken nadien nog altijd te pruimen viel (in de veronderstelling dat je hem bewaarde in tupperware of weckpot wel te verstaan). Ik nuttig hem het liefst met magere platte kaas of yoghurt (om de mogelijkheid ‘death by muesli’ toch zeker tot een minimum te herleiden)
- 400 gram havervlokken (te verkrijgen bij Delhaize, staat bij ontbijtgranen)
- Handvol (of 2) noten: hazelnoten, walnoten, pecanoten,...
- Handvol gedroogde vijgen in stukjes gesneden
- 2 glazen (vers geperst) appelsap. (als dit niet lukt, neem dan van dat biologisch appelsap uit de versafdeling of duw een appel of twee door de blender).
- 2 handen rozijnen
- Snuifje zout
- Snuifje kaneel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten