4 januari 2012

Erwtensoep
















- 500 gram diepvrieserwtjes (geen blik tenzij je gaat voor die typische 'grootkeukensmaak')
- 200 gram diepvrieserwtjes extra
- 2 stalen prei
- 1 ajuin
- 2 blokjes groenten- of kippenbouillon
- wat verse munt
- peper en zout
- 4 sneetjes rauwe of gerookte ham

Pel en snij de ajuin. Stoof deze aan in een klontje boter. Was de prei en snij in ringen. Voeg bij de ajuin. Voeg de halve kilo erwtjes toe. Laat even stoven. Overgiet met water tot alle groenten net onder staan en voeg twee blokjes groenten- of kippenbouillon toe.
Zet intussen een klein pannetje met gezouten water op en wanneer het water kookt, blancheer daarin de extra 200 gram erwtjes.
Daar we dan toch aan het multitasken zijn: bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de sneetjes ham. Zet je oven in grillstand en bak de ham krokant af.
Nu een 20-tal minuutjes zal je soep wel voldoende gekookt hebben. Mix alle groenten en kruid af met peper, zout (indien nodig) en fijngesnipperde munt. Voeg nu de extra erwtjes toe en roer om.
Breek je ovengebakken ham in stukjes en garneer er je soep mee bij het opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen