24 januari 2012

Paprikasoep

Dit is absoluut mijn lievelingssoep (en niet alleen omdat er alcohol in zit). Het is vooral mijn lievelingssoep omdat ze zo lekker is dat ze me (kortstondig weliswaar) kan doen vergeten dat de zomer voorbij is en de winter eraan komt.

- 1 butternutpompoen
- 3 rode paprika's
- ajuin (of twee)
- kippenbouillon (mag vers, maar volledig begrip wanneer je blokjes + water gebruikt)
- kruiden (peper en zout, paprikapoeder,... de mogelijkheden zijn eindeloos)
- scheutje whiskey (optioneel)

Snij de paprika's in twee en haal de zaadlijsten en de pitjes eruit. Leg de paprika's met het vel naar boven in de oven en grill ze tot het vel zwartgeblakerd is. Wanneer je ze dan eventjes in een diepvrieszakje laat 'stomen', komt het vel zo los.
Schil de butternutpompoen en snij in stukjes.
Stoof de ajuin aan in een klontje boter. Voeg de paprika en de pompoen toe en stoof alles even aan. Overgiet de groenten met de kippenbouillon tot ze net onder staan en laat het geheel koken tot zacht.
Pureer en kruid af. Voeg tenslotte een scheutje whiskey toe en laat die gure herfstwind maar waaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen