4 januari 2012

Bruschetta met artisjoktapenade en truffel

Alvorens het recept prijs te geven, misschien eerst een kleine anekdote. Blijkbaar is 'fan zijn van Oil and Vinegar' genetisch bepaald want zowel mijn moeder als ik zijn in staat de winkel wekelijks leeg te roven. Recent mocht ik proeven van hun heerlijke 'artisjoktapenade met truffel', door mams rijkelijk uitgesmeerd op een warme bruchetta en versierd met enkele krokant gebakken champignonnetjes. Sheer heaven. Behalve de prijs dan. Want Oil and Vinegar weet wat hun lekkernijen waard zijn. Je betaalt al snel 10 euro voor een lepel of 5.
Het volgende dilemma openbaarde zich aldus: Oil and Vinegar artisjoktapenade kopen voor elke gelegenheid én de eerste vrouw zijn die een lening mag gaan vragen aan de bank voor delicatessen OF zelf creatief aan de slag gaan. Het werd het tweede.

- 1 blik artisjokharten
- flesje truffelolie (verkrijgbaar in delhaize)
- 1 teentje look
- 1 voorgebakken ciabatta
- 1 bakje kastanjechapignons
- peper en zout

Giet de artisjkokharten af en spoel. Pureer ze in de blender met het teentje look en een straaltje (of drie) truffelolie (je moet een beetje proeven. Het is mijn ervaring dat er behoorlijk wat in mag maar dat is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeuren). Kruid je tapenade af met peper en zout (of: truffelzout; verkrijgbaar in, jawel: Oil and Vinegar. En nee, ik heb geen aandelen in dat bedrijf)
Snij je ciabatta in dikke sneden en besprenkel met olijfolie. Bak de sneetjes brood af in de oven tot de buitenkanten krokant zijn.
Maak intussen je kastanjechampignons schoon en snij ze in vier. Bak ze op een hoog vuur in de pan in wat olijfolie en kruid af.
Besmeer je bruschetta met de tapenade en schik er de champignons op. Garneer eventueel met een paar schilfers parmezaan of pecorino.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten