-
- Spek (‘verse regel’, te verkrijgen bij slagerij Samyn te Wevelgem en vermoedelijk ook wel in andere slagerijen)
- Eventueel een hammetje of ‘poten en oren’
- 3 ajuinen
- 2 à 3 stalen prei
- 1 staal selder
- 1 bundel keukenrapen
- 1 savooikool
- 4 à 5 wortels
- 10 kleine aardappelen
- Laurier en tijm
Het vlees aanbakken in boter en er de ajuin in stukken bijvoegen. Water bijvoegen tot alles onder staat. Alle groenten schillen en in kleine stukjes snijden (van de selder het hart gebruiken, de savooi in reepjes en de wortels in kleine stukken zodat ze zacht kunnen worden) De aardappelen in de helft snijden.
Als het vlees doorstekbaar is, de groeten erbij voegen (nog niet de aardappelen!!!). Eventueel een beetje water bijvoegen als er niet meer genoeg in zit. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. 5 à 10 minuten laten doorkoken en dan de aardappels er boven op leggen. 10 minuten laten koken. Voorzichtig alles rond roeren en in hutsepot in de gaten houden.
Als alle groenten en aardappelen zacht zijn, is de hutsepot klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten