4 januari 2012

Notencake

- 250 gram boter
- 300 gram bloem
- 5 eieren
- 200 gram bruine suiker (doe eens wild en ga voor een combinatie van licht-en donkerbruine suiker)
- 5 cl melk
- 125 gram gehakte noten (walnoten bijvoorbeeld)
- 1 vanillestokje
- 1 koffielepel bakpoeder
- stuk marsepein van ongeveer 100 gram (de hoeveelheid marsepein gaat er eigenlijk puur op gevoel in)

Neem de (zachte) boter en roer een beetje om (opnieuw: als je zo'n sjieke kitchenaid hebt, dan is dat perfect maar met een gewone mixer kom je er ook wel). Snij het vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg onder de boter samen met de suiker. Roer/ Mix/ Klop. Kluts de eieren met de melk en voeg deze bij de boter. Zeef de bloem (dat zeggen ze toch altijd dat je dat moet doen en je mag hé, maar ik persoonlijk heb nog nooit geproefd of de cake werd gebakken met gezeefde of ongezeefde bloem. Aan de andere kant; dat is wellicht de reden dat Peter Goossens een sterrenrestaurant heeft en ik niet).
Voeg dan het bakpoeder toe (blijf mengen), de noten en de marsepein. Roer, in zoverre dat mogelijk is met noten en marsepein, tot een homogene massa.
Beboter en bebloem een bakblik, mik het deeg erin en bak de cake ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Tip: misschien best eens de 'priktest' doen vooraleer je de cake eruit haalt. De gaartijd kan nogal van oven tot oven verschillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen