5 januari 2012

Rode vruchtensoep met mascarpone ijs


 voor het ijs:

- 250 g mascarpone
- 65 g poedersuiker
- 140 ml volle melk
 - 1 vanillestok
-  2 eieren

Bereid het mascarpone-ijs. Verwarm de melk tot het kookpunt en laat het gespleten vanillestokje een halfuurtje in de melk trekken. Laat afkoelen. Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker tot een dik, romig mengsel. Klop het eiwit tot sneeuw. Meng de mascarponeroom met de vanillemelk. Spatel het stijfgeklopte eiwit door dit mengsel en draai het beslag tot ijs in de ijsmachine.

Voor de vruchtensoep:

- 500 gram rijpe aardbeien
- 125 gram bosbessen
- 125 gram frambozen
- Muntblaadjes
- 1 vanillestokje
- sap van 2 appelsienen
- 100 gram griessuiker
- 2 soeplepels olijfolie

Snij 180 gram aardbeien in stukjes en mix met het sinaasappelsap en de suiker. Giet de saus in een kom, schraap de zaadjes van de vanillestok eruit en meng dit onder de saus. Snij het resterende fruit in stukjes (indien nodig) en voeg hieraan een klein scheutje olijfolie en wat vers gesnipperde munt toe.

Dien de soep op in diepe borden en schik een bolletje ijs in het midden. Versier met een munt-of basilicumblaadje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten