12 januari 2012

Keftedes (of: Griekse gehaktballetjes)



- 500 gram gehakt
- broodkruim (een eetlepel of twee)
- een beetje verkruimelde feta of haloumi (= Cypriotische kaas. Verkrijgbaar in de Delhaize)
- 1 rode ajuin, fijngesnipperd
- een handvol fijngesnipperde munt (liefst verse maar kan vervangen worden door gedroogde)
- 1 ei
- peper en zout
- 1 teentje look, fijn gesneden

Meng alle ingrediënten door elkaar en rol er balletjes was. Ga je voor de authentieke Griekse smaak, frituur ze dan. Ga je voor een stuk of 500 calorieën minder: laat ze bakken in een ovenschaal in de oven. Serveer ze met versgemaakte tzaziki.

2 opmerkingen:

  1. Welk gehakt heb je hier precies voor nodig?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lamsgehakt voor de authentieke Griekse smaak maar gewoon gemengd gehakt is even goed.

    BeantwoordenVerwijderen