6 mei 2012

Foodblogevent: aardbeientaartjes 0.1 en 0.2

Met veel plezier ging ik in op de vraag van Caroline om deze maand deel te nemen aan het foodblogevent met als thema 'aardbeien'. Ik heb me gebaseerd op een klassieker en er een eigen twist aan proberen te geven. Voor beide versies gebruikte ik kruimeldeeg als bodem (ik geef toe, ik heb even met het idee gespeeld om zélf mijn kruimeldeeg te maken maken maar 5 seconden later was het moment van zinsverbijstering gelukkig weer voorbij en kocht ik een pak Herta kant-en-klaar).

Beide werden gevuld met een ricotta-mascarponemengsel maar waar versie 0.1 voor puurheid gaat (gewone aarbeien met basilicum) heb ik me voor 0.2 gewaagd aan een combinatie van rabarber en aardbei. Oordeel vooral zelf dewelke uw voorkeur wegdraagt...
















Nodig:

- een bakje aardbeien
- 2 rabarberstengels
- vanillesuiker (naar smaak)
- een pak kant-en klaar kruimeldeeg
- 3 eetlepels mascarpone
- 3 eetlepels ricotta
- een half vanillestokje
- zeste van een halve limoen
- sap van een 1/4 appelsien
- enkele basilicumblaadjes

Snij rondjes uit het kruimeldeeg en bekleed een muffin-bakvorm met de rondjes. Bak af in de oven zoals aangegeven op de verpakking (een hele uitdaging).
Maak intussen de vulling. Meng de mascarpone met de ricotta, de zaadjes van de vanillestok, het appelsiensap en de zeste. Klop smeuïg.
                                                                                                                                                                                     Voor de 'pure' versie (of de luie): snij de aardbeien in schijfjes en meng met basilicum.

















Voor de tweede versie: schil de rabarberstengels, snij ze in fijne blokjes en stoof ze even aan met wat in blokjes gesneden aarbeien , een beetje vanillesuiker (volgens smaak) een paar fijngesneden blaadjes basilicum.

Eens de deegrondjes mooi goudbruin afgebakken zijn, vul ze met het kaasmengsel en werk af met de topping van uw keuze. Eet onmiddellijk op want de combinatie van de nog lichtjes warme korst, het romige kaasmengsel en het fris-zure fruit is onweerstaanbaar. Om de totaalervaring te beleven, gelieve de taartjes dan ook op zijn geheel naar binnen te schuiven.

2 opmerkingen:

  1. Ik geloof dat ik nu goed zit. Had jij je al aangemeld bij de reacties met dit recept? Per ongeluk heb ik een reactie gewist en ik denk dat jij het was. Ik ga je er zo meteen bij zetten. Excuses en ontzettend bedankt voor je inzending.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo

    ja, ik had de link gisteren op je blog gepost. Graag gedaan.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen