28 mei 2012

Piña Colada Muffins

Zoals reeds eerder vemeld, ben ik fan van het geven van huisgemaakte geschenkjes. Let wel, met alle respect voor Martha Stewart, deze hobby beperkt zich tot het af en toe verlegen overhandigen van een huisgemaakt baksel (onderwijl blozend en stamelend: 'het is een probeersel hoor, als je het niet lust, niet erg hé, dan eet je het niet op, of geef je het aan de hond ofzo, euhm, je ziet maar, ...).
Zelf kerstballen blazen zit er dit jaar dus nog niet direct in...


Afgelopen zaterdag mochten we ons verheugen op een dinertje bij vrienden en als alternatief voor het tradionele boeketje bloemen kwam ik op het idee van een 'Verwenmand'. Zoals de naam mogelijks doet vermoeden, gaat het hier om een mand die je vult met spulletjes/ingrediënten/baksels/brouwsels/... waarvan je vermoedt dat je er je gastheer-en vrouw mee kan verwennen.

De onze bestond uit enkele streekbiertjes voor de gastheer, een flesje rood, wit en bubbels voor de dame, een lolly voor de zoon en dus enkele muffins (eventueel voor de hond). Ik had nog ananas liggen en de tropische temperaturen van dit weekend indachtig, ging ik voor een gewaagde 'piña colada muffin', bestaande uit ananas, kokos en een geutje rum.

Wil je graag ook eens in een cocktail bijten, dan is dit het recept:

- 180 gram bloem
- 70 gram amandelmeel
- 10 gram bakpoeder
- 150 gram bruine suiker
- snuifje zout
- de zaadjes van een vanillestok
- 3 eieren
- 150 ml melk (ik nam 75 ml amandelmelk en 75 ml vanilleyoghurt)
- 150 gram koolzaadolie
- 3 soeplepels kokospoeder
- 3 soeplepels ananas in blokjes
- een dopje (of twee) rum

Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout, de kokos en de vanille. Klop de eieren los en meng met de melk, de yoghurt en de olie door het droge mengsel. Meng er de ananas onder en de rum.
Vet de muffinvrompjes in en bebloem deze (of doe zoals ik deed: bekleed ze met bakpapier en giet daarin het mengsel).
Vul de vormpjes voor 3/4 en bak gedurende 22 minuten in een voorverwarmde oven op 200°. Het zou kunnen dat je muffins, door het fruit, iets langer nodig hebben maar doe dan gewoon de priktest.

2 opmerkingen:

 1. Ik vermoed dat ze er heel blij mee waren, want dat moet wel lekker zijn; rum, ananas en kokos! De hond kon misschien de lege bakpapiertjes uitlikken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Caroline.
  ze waren inderdaad wel best ok. Maar je kan ze niet erg lang bewaren heb ik gemerkt. Gisteren proefde ik nog een laatste stukje en de ananas had het gebak bitter gemaakt. ananas schijnt de neiging te hebben dat te doen...
  Jouw aarbeien/kaneeltaart zag er trouwens ook heerlijk uit. Die ga ik zeker uitproberen.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen