21 mei 2012

Zuiderse groententorentjes

Dit is mijn persoonlijke favoriet voor wanneer ik volk over de vloer heb. Ik heb het recept gevonden op deze blog en een klein beetje aangepast. Ik serveer ze meestal met een zuiders smakende vis (laatst: rode poon), een paprikacoulis en en de pesto van het moment (laatst: spinazie-rucolapesto).
Ze zien er spectaculair uit en zo smaken ze ook.


- 1 courgette
- 1 aubergine (neem één die niet te breed uitgaat anders is het verschil in rondjes te groot)
- een kopje geraspte parmezaan
- 4 eetlepels bloem
- 1 ei
- enkele takjes rozemarijn
- 3 tomaten, ontveld
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- olijfolie
- 1 el witte wijn azijn of balsamicoazijn
- peper en zout

Maak een tomatensausje door sjalot en look aan te stoven in wat olijfolie. Snij de tomaten in blokjes en stoof mee. Voeg de azijn toe en kruid af. Laat niet te lang stoven want de saus mag niet te lopend zijn.

Snij de courgette en de aubergine in schijfjes. Meng de parmezaan met de bloem en klop het ei los. Wentel de schijfjes eerst in het ei en daarna in het parmezaanmengsel. Bak de schijfjes aan in olijfolie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Bouw torentjes door de schijfjes af te wisselen met een lepel tomatensaus. Hou ze samen door er een rozemarijntakje in te steken.

Bak ze af gedurende een kwartier in een voorverwarmde oven op 190°.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het genoegen al gehad deze torentjes te mogen proeven! andere variatie: schijfjes aubergine, tomaat, mozarella, ook op een ... rozemarijn- / thijmstokje gestoken...
    aubergines in schijfjes snijden en vooraf bakken in olijfolie. Kruiden. Tomaten (van die ovale: hebben meer vlees) en mozarella in even grote schijfjes snijden en dan torentjes maken:
    aubergine, tomaat , mozarella, etc twee à drie lagen , niet meer. In oven verder afbakken. Lekker ook!

    BeantwoordenVerwijderen