30 juli 2012

Polentabruschetta met geitenkaas, venkel en paprika

Wat deze bruschetta betreft:

Ik ZOU kunnen zeggen dat het langer duurt om hem uit te spreken dan om hem te maken maar dan zou ik liegen.
Ik ZOU ook kunnen zeggen dat dit een keukenkast-receptuurtje is die je kan samenstellen met dingen die iedereen normaal wel voorhanden heeft. Maar ook dan zou ik liegen.

We spreken hier dus over een redelijk tijdsintensief, bestaande- uit-moeilijk-te-vinden-ingrediënten- hapje. Zin om aan de slag te gaan? Nee, Vreemd...

En toch zou je eigenlijk enthousiast 'JAAAAA' moeten roepen want deze topper is het helemaal waard. Om even een dooddoener te gebruiken: 'de smaken zitten helemaal goed'.  De ingrediënten zul je misschien niet gemakkelijk vinden (tenzij je de trotse bezitter bent van een METRO kaart) maar ik weet het goed gemaakt en zal je alternatieven aanbieden.

Deal.- 1 polenta foccacia (te vinden in horecazaak METRO) te vervangen door een 'gewone' voorgebakken foccacia
- 2 paprika's (dit is geen gerecht waar de kleurtjes op voorhand vastliggen dus je mag helemaal zélf kiezen)
- 1 venkel
- met honing geïnfuseerde geitenkaas (opnieuw te verkrijgen in de METRO. Alternatief: kruimelige, zacht smakende geitenkaas )
- olijfolie
- honing (indien je 'gewone' geitenkaas gebruikt)
- tijm
- peper en zout

Begin met de paprika's te grillen in de oven tot de buitenkant zwart geblakerd is. Laat ze afkoelen in een diepvrieszakje. Op die manier zijn ze heel gemakkelijk te ontvellen.
Snij de venkel met behulp van een mandoline in flinterdunnen sliertjes. Stoof de sliertjes vervolgens heel langzaam aan in olijfolie in een pan op het vuur tot de venkel een gekaramelliseerd smaakje heeft. Kruid af met peper en zout.
Snij de paprika's in kleine dobbelsteentjes en meng er een beetje van de geitenkaas onder. Werk het mengsel af met tijm en honing (dit latste dus enkel indien je werkt met gewone geitenkaas).
Snij de foccacia in bruschetta's, besmeer ze met olijfolie en grill ze goudbruin in de oven. Beleg ze eerst met een laagje venkel, vervolgens met het paprika-geitenkaasmengsel en werk af met wat verkuimelde geitenkaas 'on top'. Versier, nu je toch bezig bent, met wat blaadjes verse tijm.

Lekker hé?Geen opmerkingen:

Een reactie posten