10 juli 2012

Spaanse pasta

Technisch gezien, heel strikt genomen kunnen we hier niet echt spreken van fusionkeuken daar Italië (pasta) en Spanje (chorizo) niet echt Oost en West vertegenwoordigen maar van strikt zijn we geen fan. En daarbij: de chorizo kwam uit de Aldi (Spaanse actieweek: Olè!) in Wevelgem en de pasta werd ingevoerd uit Italië (gelegen iets ten Zuiden van Wevelgem). Zo, Noord en Zuid samengevoegd in een lekker, simpel pastareceptje.- 1 chorizoworst (dat hij uit De Aldi komt is geen must)
- 2 sjalotten
- verse tomaten in alle kleuren en maten (kleine oranje kerstomaatjes, gele in gewoon formaat, rode romatomaten, sappige coeur de boef tomaten,... lang leve de zomer)
- een geutje witte wijn
- pasta
- kruiden naar smaak (oregano, tijm, basilicum, rozemarijn, een zotte mengeling,...)

Ontdoe de chorizo van zijn vel en bak het vlees aan in de pan. Je hebt hier geen of weinig olie voor nodig daar het vet uit de worst die functie in principe vervult. Haal, eens aangestoofd, het vlees uit de pan en bak in de olie die is vrijgekomen de fijngesnipperde sjalot. Blus met een slokje witte wijn. Voeg er vervolgens het vlees opnieuw aan toe, samen met het (ontvelde) tomantenfestijn. Kruid het geheel af en laat even pruttelen op een laag vuurtje tot je een mooie, gebonden saus krijgt.
Kook intussen de pasta gaar.
Schik alles op een bord en werk af met wat geraspte kaas (manchego bijvoorbeeld) of een takje basilicum, louter omdat het er dan op de foto beter uit ziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten