6 augustus 2012

BBQ slaatje: watermeloen met feta

Ik weet het, ik weet het. Voor de meesten onder jullie die al eens een kookblog openklikken, is deze combinatie welhaast afgezaagd. Dit berichtje is dan ook speciaal voor diegenen die het genoegen nog niet gehad hebben om in alle eenvoud te genieten van de fris-zoute combinatie van feta met watermeloen, eventueel vergezeld van een knisperend blaadje veldsla en afgewerkt met wat tintelende, verse munt.
Wat mij betreft zomervoedsel zoals het hoort: Fresh, fast and simple (hm, catchy zin, klinkt om de één of andere reden bekend ...)
Misschien een beetje overbodig om hier een ingrediëntenlijst aan te leggen en de werkwijze te gaan beschrijven maar kom, voor de 'culinary challenged':

- een stuk watermeloen (de grootte hangt af van hoeveel personen van de salade eten, hoeveel honger je hebt, en of je het eet als bij-of hoofdgerecht)
- een blok feta
- een handjevol verse munt
- een geutje olijfolie
- eventueel een paar handen veldsla (of wat verse babyspinazie)
- eventueel een snuifje peper uit de molen

En nu eventjes opperste concentratie: Snij de watermeloen in blokjes. Snij de feta in blokjes. Versnipper de munt. Giet er een straaltje olijfolie over. Meng alles onder elkaar.

Indien gewenst: werk af met een draai van de pepermolen of meng er wat veldsla onder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten