8 augustus 2012

Kaaskoekjes

Geef toe:  52 jaar en er zo goed uit zien. Dat kunnen alleen maar goede genen zijn (ffjieuw voor mij). Speciaal voor de mama een variant op de zoete koekjes (worden morgen afgeleverd op het feestje)
Gelukkige verjaardag mams.

nee, zo verliefd kijkt ze niet naar mij. The object of her affection is onze laatste familieaanwinst, Elena, aka mooiste baby ter wereld (maar aan de andere kant: als meter ben je nooit helemaal objectief zeker?)


- 150 gram boter
- 150 gram roggebloem
- 150 gram geraspte kaas (ik nam emmental maar ik ben zeker dat er talloze variaties mogelijk zijn: zie straks enkele ideeën)
- 1 ei
- een snuif zout
- een paar druppeltjes truffelolie (optioneel)
- een snuifje paprikapoeder (eveneens optioneel)
- sezamzaadjes ter garnering

Meng de bloem met de boter, de kaas, de kruiden en het ei tot een homogeen deeg. Rol op tot een 'worst', verpak in vershoudfolie en laat zeker een halfuur opstijven in de koelkast (liefst meer).
Snij de worst in schijfjes van 0.5 cm en schik de rondjes op een bakplaat met bakpapier. Spenkel er wat sezamzaadjes over.
Bak de koekjes goudgeel in 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.

Mogelijke variaties ter probatie in de toekomst:

- basisdeeg + mosterdzaadjes
- basisdeeg + rozemarijn
- basisdeeg met fourme d'ambert in plaats van emmental
- basisdeeg + gehakte walnoten
- basisdeeg + stukjes gedroogde vijg
- ....

1 opmerking: