10 april 2012

Papillot met schelvis en zalm

Een laagjespapillot met schelvisfilet, gerookte zalm en een à la minute gecreëerde tapenade van rucola. Omdat het toch zo bevredigend is om met een mes in je vuist geklemd in te hakken op die bolstaande pakketjes zilverpapier... Nee?

Voor de papillot per persoon:

- 1 schelvisfilet (in twee gesneden)
- 2 plakjes gerookte zalm
- een (kinder)handvol zeekraal
- een geut witte wijn
- peper en zout (ik nam PH's zeezout met zeewier en zwarte peper uit de molen)
- tapenade (zie straks)

Neem een groot vel aluminiumfolie en leg dat voor je uit op het werkblad. Leg op de onderste helft van de folie een handjevol zeekraal. Schik daar de ene helft van de schelvisfilet op. Beleg met een plakje gerookte zalm en smeer daar vervolgens een laagje tapenade op. Geniet van de frisse kleurencombinatie.
Focus je opnieuw op je bouwsel en herhaal de procedure met de andere helft van de filet en het tweede plakje zalm. Kruid af met peper en zout (best wel niet té gul wezen met het zout als je kiest voor zeekraal gezien dit al een zoute smaak uit zichzelf heeft).
Overgiet met een goede scheut witte wijn en vouw je pakje zorgvuldig toe.

Noot: Ik gebruik hier geen extra olijfolie of boter omdat de tapenade al olie bevat maar ga vooral je gang als je mij hierin niet volgt.
Leg je pakket(jes) in een voorverwarmde oven op 190° gedurende een kwartiertje (ofzo). Ik ben nooit goed geweest in precieze tijdsindicaties maar ga uit van de volgende richtlijn: als het zilverpapier helemaal bol staat, zijn ze goed.

De tapenade:
- een (grote mensen)handvol jonge spinazieblaadjes
- rucola (zelfde portie als spinazie)
- twee kleine (of 1 groot) teentjes look
- een stuk of tien walnoten (gepeld dus :) )
- olijfolie

Mik alle groene blaadjes in de blender samen met de look. Voeg er straalsgewijs de olijfolie aan toe tot je een mooie, gladde saus krijgt. Ik heb wat geëxperimenteerd met de kruidenmengeling en heb er, naast zout en peper, ook een beetje gemberpoeder bij gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten