14 februari 2012

Ovenschotel met groenten, the sequel

Onder het motto: 'Creatief met groenten en kaas in de winter', een variant (ok, ik geef toe, behalve de courgette en de feta gaat het hier eigenlijk over precies dezelfde schotel als de vorige maar wanneer op dieet tijdens koude winter-weekdagen moet men niet té veel uitspattingen verwachten).

- 1 courgette
- 1 blok feta
- 3 handenvol verse, jonge spinazie
- 2 tomaten
- een teentje look
- peper, zout, provencaalse kruiden en munt (vers of gedroogd of een mengeling, knock yourself out)

Neem een ovenschotel en smeer de bodem in met wat olijfolie. Snij de tomaten en de courgette in schijfjes. Beleg de bodem van de schotel met courgette, vervolgens met tomaat en bestrooi dit alles met verse spinazie. Kruid af met alle bovengenoemde kruiden. Verkruimel hierover de helft van de feta en begin opnieuw (courgette, tomaat en spinazie). Pers een teentje look over het geheel, kruid af en 'finish' met een laag verkruimelde feta.  Besprenkel de schotel met wat olijfolie en dek af met zilverpapier.
Plaats in een voorverwarmde oven van 180° gedurende een halfuur. De laatste 5 minuten kun je het zilverpapier eraf halen en je groentenschotel nog even laten grillen zodat de kaas een knapperig korstje krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten