6 februari 2012

Komkommerhapje met tonijn

Een glaasje cava of witte wijn én een hapje behoren tot de groep 'simpele verwennerijen die het leven de moeite waard maken'. Het kan dan ook nooit de bedoeling zijn dat iets als een koolhydraatarm dieet je dergelijke aardse genoegens zou afnemen. Aldus: creatieve cellen aan het werk gezet met als resultaat een 'lowcarb-approved hapje'.

Ps: op de foto hieronder zijn ze dus met zalm, zoals de oplettende lezer wel zal merken. Dit heeft te maken met het simpele feit dat ik geen foto heb van de hapjes met tonijn maar wel van de variant met zalm. Ook lekker trouwens. En nog minder werk. Gewoon blokjes gerookte zalm snijden, beetje lente-ui, dille en citroensap onder mengen, afkruiden met fleur de sel en klaar!
- 1 komkommer
- 1 blikje tonijn
- 1/2 tl grove mosterd
- 2 tl light mayo
- 1 tl kappertjes
- peterselie
- bieslook
- 3 ansjovisfilets
- peper

Meng de tonijn met de mayo, de mosterd, de kruiden, de ansjovisfilets en de kappertjes. Snij de komkommer in plakjes van een halver centimeter en beleg deze royaal met de tonijnsalade. Bestrooi met wat dille. Et voila, toastje gezond.

Noot: ja hoor, ik besef terdege dat wat er op de komkommerschjijfjes ligt in de verste verte niets te maken heeft met tonijn maar ik was laatste creatief met restjes en bedacht dat een tartaar van gerookte zalm waaronder men wat mierikswortelcrème; alsook van verse dille onder mengt, kan dienen als een evenwaardig smeersel. En laat ons eerlijk zijn: toastje groen met klodder bruin of toastje groen met frisroze dobbelsteentjes... the esthetics among us know what i'm talking about.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten