15 oktober 2012

Brownies met een twist

- De rode vlag hangt uit
- De tijd van de maand
- De Russen zijn in het land
- Lid van het rode kruis
- Tante Rosette is op bezoek
- of (en die had ik nog nooit eerder gehoord): Dracula's theezakje....

Grappig. Spitsvondig. Ondeugend. En vooral bedacht door mannen omdat, als je eenmaal de geneugten van Tante Rosettes' bezoekjes hebt mogen smaken, je nooit zo'n ongevoelige dingen zou uitkramen.

Maar dames, we hebben ze nu eenmaal. We kunnen er niet onderuit. Eénmaal per maand dienen we slaafs de gevolgen van onze stuiterende hormonen te aanvaarden, dapper het hoofd te bieden aan de daarmee gepaard gaande stemmingsschommelingen en de bijhorende folterende pijnen te aanvaarden zoals het een ware martelaar betaamt.

Gelukkig schijnt er licht aan het einde van de tunnel (beetje vreemde keuze gezien dit specifieke onderwerp maar ja) en kunnen we in de Week Der Duisternis beroep doen op onze beste vrienden: Côte d'Or en Callebaut.
Wanneer zij op hun beurt de vriendjes: suiker en boter meebrengen, dan kunnen we fijn een feestje bouwen en brownies naar binnen steken 'omdat we het waard zijn'.
Ps: de rode bollen ertussen zijn geen subtiele verwijzing naar de reden voor de braspartij maar zijn wel heerlijke, in witte chocolade gedompelde aardbeien. Omdat vitaminen OOK belangrijk zijn!
Ps2: de 'twist' zit hem dus in de tijm die ik heb toegevoegd. Een aanrader, al zeg ik het zelf.

- 125 gram bloem
- drie takjes verse tijm waar je enkel de (fijngehakte) blaadjes van gebruikt.
- de zeste van een 1/4 appelsien (of meer als je dat wil maar ik ging voor 'een brownie met een subtiel vleugje citrus' niet voor 'appelsiencake met een subtiel vleugje chocolade')
- 1 tl fleur de sel
- 225 gram roomboter
- 100 gram ongezoete chocolade
- 70 gram gewone zwarte chocolade
- 280 gram suiker
- 1 tl vanille-extract
- 4 eieren


Men de bloem met het zout. Smelt de chocolade met de boter au bain marie en klop er dan de helft van de suiker door.
Haal de kom van het vuur en voeg het vanille extract toe. Giet het chocolademengsel over in een andere (koude) kom.
Mix de vier eieren kort met de andere helft van de suiker. Neem nu de helft van dit eier-suiker-mengsel en spatel dit onder de chocolade.
De andere helft van het eier-suiker-mengsel klop je stevig op tot het verdubbelt in volume. Spatel dit dan ook onder de chocolade en eindig door de droge ingrediënten er luchtig onder te mengen.

Giet het beslag in een ovenschaal/browniebakvorm die je bekleed hebt met bakpapier. Bak de brownies af in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 28 minuten.
Laat afkoelen en overstrooi met bloemsuiker.

Lekker hoor, die hint van appelsien en kruidige toon van tijm. Vind ik toch. Volgende keer eens proberen met rozemarijn.Nogmaals: ik besef terdege dat er geen groot fotograaf in mij schuilt maar ik wilde jullie wel de extreme sappigheid van het baksel laten zien. Move over Michaelangelo want dit is nu MIJN definitie van schoonheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten